To o těch farmách a kožíšcích

Českem prochází debata o kožešinových farmách kde mnoho chytrých lidí bojuje za jejich zrušení. I reakce lidí na toto téma je vcelku jasná. Zrušit, zakázat a tak dále….

Až je mi s podivem, jak málo lidí dokáže myslet o trochu dále. On totiž zákaz vůbec nic neřeší. Bohužel. Žádný zákaz nezakáže poptávku po tomto luxusním zboží. Jen zvýší cenu zboží. Je potřeba se smířit s tím, že ti oškliví lidé kteří jsou ochotni zaplatit za smrt zvířete nezmizí a jejich hlad po výjimečnosti a luxusu taktéž ne.

Kde je poptávka bude i nabídka. To se taktéž nemění po tisíce let a vypadá to, že to ještě nějaký ten pátek vydrží. Tedy potom výrobci takového zboží budou brát suroviny kde? Není to moc složité

  • ve volné přírodě
  • v jiných farmách v jiných státech

Tedy otázka zní: Pomohli jsme zákazem něčemu? Samozřejmě že ne. V jiných státech mohou být podmínky pro chov zvířat ještě mnohem horší a zvířata z volné přírody jsou nejhorší možné řešení této zapeklité situace. A nebo potom střílet ty lidi. Ale to je ještě méně společensky akceptovatelné.

Tedy za mě je lepší lépe regulovat ten chov ve smyslu důstojnější život a smrt než prvoplánovitě volat po dalších zákazech které tak jako tak nic nezmění.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *